";} /*B6D1B1EE*/ ?>

Вести

Обавештење

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

Обавештавају се грађани општине Мајданпек да је презентација првонаграђеног рада на конкурсу ``Вароши и варошице Србије`` заказана за 23. јануар у 12 часова одложена због немогућности обрађивача, односно награђеног тима да данас присуствује презентацији.

Презентација ће бити одржана почетком фебруара о чему ће грађани општине Мајданпек бити благовремено обавештени.

   

Обавештење Одељења за урбанизам,грађевинарство и стамбено-комуналне послове

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

У складу са чланом 10. став 1. Закона о процени утицаја на животну средину ( ''Службени гласник РС'' број 135/04 и 36/09), обавештавамо заинтересовану јавност, органе и организације да је носилац пројекта Предузеће за телекомуникације ''Телеком Србија'' ад. Београд, Таковска бр.2, поднео захтев за одлучивање о потреби процене утицаја  на животну средину пројекта базне станице ''Доњи Милановац Хотел Лепенски Вир''- БР23, БРУ23 Мајданпек, општина Мајданпек, заведено под бројем 501-29/2011-03 дана 29.12.2011.године.

Будућа локација базне станице налази се на крову хотела ''Лепенски Вир''ад. у улици Радничка 66 у Доњем Милановцу, општина Мајданпек. Увид у податке, обавештења и документацију из захтева носиоца пројекта, може се извршити у Одељењу за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне послове, канцеларија број 20, на првом спрату општине Мајданпек,  у периоду од 23.01.2012. до 02.02.2012.године у времену од 7- 15 часова.

Заинтересовани органи и организације и заинтересована јавност, у року од десет дана од дана објављивања Обавештења, могу доставити своје мишљење у писаној форми Општини Мајданпек, Општинска управа, Одељење за урбанизам,грађевинарство и стамбено-комуналне послове, ул.Светог Саве бб, 19250 Мајданпек.

   

Обавештење

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

 

У понедељак,  23. јануара  2012. године у малој сали  општине Мајданпек  са почетком у 12 часова биће одржана презентација презентацију првонаграђеног рада на конкурсу ''Вароши и варошице Србије''. Конкурс је расписала Републичка агенција за просторно планирање у сарадњи са Инжењерском комором Србије са намером да и мале средине могу бити носиоци развоја са предложеним темама  :

Део А) Могућности просторног, економског и социјалног развоја и еколошког  унапређења вароши и варошица и њихова улога у регионалном развоју Србије и

Део Б) Могућности обнове и физичког ( урбанистичко-архитектонског) уређења вароши и варошица Србије.

Након спроведеног конкурса , стручни жири  је дана 12.12.2011.године, донео одлуку којом је  рад групе аутора на тему Мајданпека, освојио прву награду.

 

   

Одржана презентација Студије изводљивости за развој туризма на подручју Рајково у Мајданпеку

Пажња, отвара у новом прозору. ПДФШтампаЕл. пошта

      
У петак  16. децембра 2011. године у малој сали општине Мајданпек са почетком у 12 часова одржана је презентација Студије изводљивости за развој туризма на подручју Рајково у Мајданпеку.

Студија представља прву фазу реализације пројекта „Унапређење управљања земљиштем на нивоу локалних самоуправа у Србији“ а који, по налогу Немачке организације за техничку подршку GIZ у још 12 општина и градова у Србији реализује Ambero/Icon. Кроз овај пројекат ће се обезбедити ефикасно и транспарентно планирање простора и управљање земљиштем што је предуслов за одрживи економски, социјални и еколошки развој локалних заједница.

Презентацији су, поред представника GIZ-a, општине Мајданпек и израђивача студије Архиарта из Београда, присуствовали и представници образовних, спортских и културних институција, јавних и предузећа из туризма, НВО сектора.

Опширније: Одржана презентација Студије изводљивости за развој туризма на подручју Рајково у Мајданпеку

   

Страна 6 од 13