";} /*B6D1B1EE*/ ?>

Добродошли у општину Мајданпек

 


 

 

 

                          

       

 


 07.04. 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е О ПОСТУПКУ ЗА ИЗДАВАЊЕ ДОЗВОЛЕ КРЕТАЊА  У ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА (грађанима који воде бригу о непокретним или слабо покретним лицима и родитељима којима је правоснажном судском пресудом регулисано виђање са дететом)

 

 07.04.  КAКO ДO ДOЗВOЛE ЗA КРEТAЊE ТOКOМ ПEРИOДA ЗAБРAНE (зa влaсникe стoкe, пчeлaрe, прoизвoђaчe вoћa и пoврћa) 

 

 О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

о ограничавању радног времена са потрошачима у малопродајним објектима 

У складу са одлукама и препорукама надлежних републичких органа и кризних штабова које је основала Влада Републике Србије, рад малопродајних објеката треба организовати по следећем принципу:

Ограничавање радног времена са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања

 

 • Понедељак-петак од 07:00 до 15:00 часова
 • Субота: за грађане старије од 65 година од 04:00 до 07:00, а за остале грађане од 08:00 до 12:00 часова
 • Недеља нерадан дан
 • Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица 

 

Власници могу, у складу са горенаведеном препоруком, да самостално одреде радно време у наведеним временским интервалима.

Потребно је да се наведене препоруке спроведу одмах

 

  Препоруке у вези рада малопродајних објеката  

 


УПУТСТВО О ДЕЗИНФЕКЦИЈИ

Површине које се чисте и дезинфикују у кућним условима су оне које се често додирују:  површине столова, опрема која се користи при раду, тастатуре, миш, оловке, телефони, каблови, маказе и други писаћи пробор, кваке и браве на вратима и прозорима, површине столова у трпезаријама, алати, прибор, прекидачи за светло, тастери. За дезинфекцију ових површина  ефикасна су средства на бази хлора која се користе у домаћинству и у којима је концентрација активног хлора 0,5%, као и алкохолни раствори са најмање 70% алкохола и други детерџенти. Избор дезинфицијенса зависи од типа површине која се дезинфикује и њене намене.

За дезинфиковање улаза, простора испред станова и кућа, ходника и степеница користити варикину, доместос или слична хемијска средства на бази хлорида.

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

  

   

 


 

  

 

Испред Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Мајданпек, Ивана Мариловић Србуловић, Иван Тука и Драшко  Поповић су Служби хитне медицинске помоћи у Мајданпеку данас у преподневним часовима предали  двеста медицинских заштитних рукавица.

Општински штаб за ванредне ситуације ће и убудуће обезбеђивати потребну заштитну опрему за хитну помоћ Дома здравља „др Верољуб Цакић“ у Мајданпеку.

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

 


 О Б А В Е Ш Т Е Њ Е


Обзиром на појаву информација у јавности да Служба хитне медицинске помоћи  Дома здравља “др Верољуб Цакић“ нема на стању рукавице које би медицински радници користили у раду, провером је утврђено да се на стању налази цела кутија рукавица, а да се у резерви налазе још две кутије. Обавештени смо да ће у понедељак из КЦ Ниш бити добијено још 500 рукавица. 

Мере личне заштите здравствених радника у Дому здравља спроводе се према препорукама Министарства здравља.

Још једном апелујемо на грађане да се не шире дезинформације које узрокују панику и страх.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

 


На основу члана 43. став 1. тачка 1. и 2. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама(„сл. гласник  РС“ бр. 87/18) и члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Сл. гласник  РС“ бр. 27/20)и на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, бр. 29/20),Општински штаб за ванредне ситуације за територију општине Мајданпек на седници одржаној дана 25.03.2020. године, донео је

Н А Р Е Д Б У

 

I

Хуманитарну помоћ у виду пакета прехрамбених производа расподелити пензионеримаа према упутству утврђеним овом наредбом.

 

II

За пакет помоћи могу сепријавити само пензионери чија пензија не прелази износ од 30.000,00 динара.

Уколико супружницима,корисницима пензије који су се пријавили за доделу пакета, укупна сума пензија коју примају не прелази износ од 40.000,00 динара, могуће је раподелити 2 пакета.

Уколико супружницима, корисницима пензије укупна сума пензија коју примају прелазе суму од 40.000,00 динара, само један пензионер може добити пакет помоћи.

 Износ пензије утврђује се увидом у пензиони чек који пензионер које се пријављује за доделу хуманитарне помоћи прилаже приликом пријаве.

 

III

За насеља Мајданпек, Дебели Луг, Лесково, Влаоле и Јасиково пакети хуманитарне помоћи ће бити допремљени у Спортску халу „6 август“ у Мајданпеку одакле ће се даље рапоређивати по наведеним насељима.

За насеља Рудна Глава и Црнајка пакети хуманитарне помоћи биће допремљени у Дом културе Рудна Глава. 

За насеља Доњи Милановац, Бољетин, Клокочевац, Тополница, Мосна, Мироч и Голубиње у школској сали „ОШ Вук Караџић“ у Доњем Милановцу.

 

IV

            За Мајданпека расподелу пакета реализоваће заменик председника општине Елвира Јовановић са волонтерима из Мајданепека.

           За Доњи Милановацрасподелу пакета реализоваће директор ЈКП Доњи Милановац Саша Либрић са волонтерима из Доњег Милановца.

           За насеља Дебели Луг, Лесково, Влаоле, Јасиково Рудна Глава,Црнајка Бољетин, Клокочевац, Тополница, Мосна, Мироч и Голубиње  расподелу пакета реализоваће месни кризни штаб.

 

V

                       Ступањем на снагу ове Наредбе, ставља се ван снаге Наредба 217 – 7/9 од 22.03.2020 године

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

 


 ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, у консултацијама са председником Републике Србије, донела је одлуку да се исплате пензија за грађане врше уз посебна овлашћења, као и путем доставе.

Више информација можете добити код Ваших банака на следећим линковима:

 


О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

На седници Владе Републике Србије од 24.марта 2020.године, донета је одлука која се тиче корисника социјалне помоћи, додатака за помоћ и негу других лица, дечјих додатака, као и грађана са правом на све накнаде у вези са посебном негом детета.

Свима њима, којима право коришћења наведених средстава истиче 15. марта ове године и касније, продужава се даља исплата права на основу раније донетих решења за време трајања ванредног стања.

Више информација на следећим линковимаНа основу Одлуке о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, бр. 29/20), Општински штаб за ванредне ситуације за територију општине Мајданпекна седници одржаној дана 22.03.2020. године, донео је

 Н А Р Е Д Б У

          Налаже се ауто-такси превозницима на територији општине Мајданпек, да у раду поступају према следећим мерама:

-                               -  Обавезни су власници ауто-такси превоза да у време рада користе зашитну маску и рукавице

-                              -  У аутомобилу за време вожње могуће је превозити једно лице без маски и рукавица, док је максималан број путника допуштен само уколико сви путници имају заштитне маске и рукавице

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК

Документ можете преузети овде


У складу са Одлукама Владе Републике Србије и одлукама Штаба за ванредне ситуације општине Мајданпек донете су следеће мере које ће важити за све време трајања Ванредног Стања на територији Републике Србије или до усвајања нових мера:

 

-       Одлуком Владе Републике Србије и на територији оштине Мајданпек спроводиће се забрана изласка из самоизолације лицима старијим од 65 годинау урбаним срединама, као и забрана излазака из самоизолације лицима старијих од 70 година у руралним срединама

 

-       Одлуком Владе Републике Србије лица која су у Републику Србију дошла из земаља која су означена као жаришта епидемија, Италија, Шпанија, Аустрија и Швајцарска морају бити у самоизолацији 28 дана, лицима која долазе из осталих земаља дужина самоизолације је 14 дана. Лицима која се не придржавају мера самоизолације запрећена је затворска казна у трајању од 3 године.

 

-       Грађани могу пријављивати кршење мере самоизолације МУП-у Полицијској станици Мајданпек на следеће бројеве телефона 030/455-100 и 064/76-55-100од 08 до 20 часова

 

-       Од суботе 21. Марта, од 19:00 часова биће на снази забрана рада свих угоститељских објеката, кладионица и коцкарница, места где се окупља већи број људи на целој територији општине Мајданпек

 

-      Налаже се ауто-такси превозницима на територији општине Мајданпек, да у раду поступају према следећим мерама:

     Обавезни су власници ауто-такси превоза да у време рада користе зашитну маску и рукавице.

     У аутомобилу за време вожње могуће је превозити једно лице без маски и рукавица, док је максималан број путника допуштен само уколико сви путници имају заштитне маске и рукавице.

 

-    Прање и дезинфекцијуулица вршиће ЈП Водовод Мајданпек и ЈКП Доњи Милановац, једанпут недељно у урбаним срединама и једном у две недеље у руралним срединама. Вршиће се и дезинфекција објеката од јавног значаја као и на местимагде је већа фревенкција људи

 

-       Свака Месна Заједница на подручју свог деловања формираће Кризни штаб месне заједницеи директно ће бити одговорна Општинском штабу за Ванредне ситуације у спровођењу потребних мера

 

-      Пекарама које дистрибуирају хлеб на територији општине Мајданпек налаже се да при вршењу транспорта хлеба воде рачуна о хигијенско-санитарним мерама, те да у ту сврху хлеб који се доставља продавницама-пекарама буде упакован у предвиђене амбалаже, односно затворене кесе. - НАРЕДБА СЕ СТАВЉА ВАН СНАГЕ

      Препорука је трговцима да са хлебом намењеним потрошачима рукују према хигијенско-санитарним мерама.

 

-    Налаже се ауто превозницима који саобраћају на међумесним линијама на територији општине Мајданпек да број путника у возилу не сме прелазити половину од укупног броја седишта у превозном средству (максималног капацитета путника). Потребно је водити рачуна и о равномерном растојању међу путницима.

 

-    Одређен је и кол-центар за целу територију општине Мајданпек који ће бити на услузи најстаријим суграђанима везано за набавку намирница, сви телефони доступни су на сајту Општине Мајданпек и истакнути су на видним местима у целој општини.

 

-       Кол-центар везан за здравствене савете доступни су на сајту Дома здравља др Верољуб Цакић Мајданпек

   


Председник општине Мајданпек и

командант Општинског штаба за ванредне ситуације,

Драган Поповић 

  


ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са здравственим препорукама, а ради спречавања ширења болести COVID-19, изазване вирусом SARS-CoV-2, имајући у виду Одлуку о проглашењу ванредног стања („Службени гласник РС“, бр. 29/20), препоручујемо грађанима да све информације које су им потребне у вези са „COVID - 19 можете добити на следеће бројеве телефона.

 

Грађани могу пријављивати кршење мере самоизолације МУП-у Полицијској станици Мајданпек на следеће бројеве телефона 030/455-100 и 064/76-55-100 од 08 до 20 часова 

 

Kол центaр: 

 030/581-143 (доступан 24 часа)


Лица старија од 65 година живота на следећим бројевима могу затражити помоћ волонтера у случају да им је потребна набавка и достава намирница: 

Мајданпек, Дебели Луг

030/581-211

030/581-469

064/8955582

064/8128584

064/8128585

064/8128587

064/8128588

 

Лесково Јасиково, Влаоле

064/8128586

 

 

Доњи Милановац, Бољетин, Голубиње, Мироч, Мосна, Тополница Клокочевац

060/7565073

064/8128591

064/8128592

064/8128593

 

Рудна Глава, Црнајка

064/8128589

064/8128590

 

 

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ МАЈДАНПЕК


 
  ДОМ ЗДРАВЉА МАЈДАНПЕК 

O Б А В Е Ш Т Е Њ Е (COVID-19)

 

Контакт телефони у амбулантама које су одређене за прихватање пацијената који су фебрилни и који имају респираторне здравствене тегобе:

 •  030/584-552
 • 069/8494-163
 • 069/8494-139
 • 062/494-125

 

Контакт телефони у централним амбулантама дома здравља ради пружања информација грађанима где могу да се обрате за одређене здравствене услуге :

 •  030/215-00-55
 • 069/8494-100
 • 069/8494-113
 • 062/494-453

 ______________________

С А О П Ш Т Е Њ Е

o нaчину рaдa у aктуeлним oкoлнoстимa

 

Дoм здрaвљa Majдaнпeк издao je дaнaс сaoпштeњe у кoмe сe нaвoди нaчин рaдa у aктуeлним oкoлнoстимa пaндeмиje кoрoнaвирусa и вaнрeднoг стaњa у Србиjи.

Дoм здрaвљa Majдaнпeк oбaвeштaвa сугрaђaнe дa ћe сe oд дaнaс, 20. мaртa, a у склaду сa пoстojeћoм eпидeмиoлoшкoм ситуaциjoм, у прoстoриjaмa oвe здрaвствeнe устaнoвe примaти искључивo слeдeћи пaциjeнти: 

 •        Хитнa стaњa;
 •     Tрудницe;
 •         Oнкoлoшки пaциjeнти;
 •         Хрoнични пaциjeнти сa пoгoршaњeм oснoвнe бoлeсти и
 •          Лицa сa пoсeбним пoтрeбaмa.

Нeпoкрeтни пaциjeнти и пaциjeнти стaриje живoтнe дoби прeкo 65 гoдинa бићe збринути пo индикaциjaмa oд стрaнe Службe зa кућнo лeчeњe и нeгу, прeкo кoje ћe дoбити oрдинирajућу тeрaпиjу.

Службa зa зaштиту прeдшкoлскe и шкoлскe дeцe примaћe пaциjeнтe пo уoбичajeнoм рeжиму, a вaкцинисaњe ћe сe oбaвљaти прeмa вeћ утврђeним прoцeдурaмa.

Службa зa здрaвствeну зaштиту жeнa врши приjeм трудницa и збрињaвaњe хитних стaњa.

Службa стoмaтoлoшкe здрaвствeнe зaштитe вршe тeрaпиjу хитних случajeвa тj. пружaja првe пoмoћи.

Свe сeoскe aмбулaнтe рaдићe пo уoбичajeнoм рaспoрeду, сa смaњeним oбимoм пoслa.

Службa хитнe мeдицинскe пoмoћи рaдићe уoбичajeнo, a укoликo сe пojaви пoтрeбa и  сa пojaчaним eкипaмa.

Нaпoмeнa je дa  пaциjeнти сa пoвишeнoм тeлeснoм тeмпeрaтурoм и aкутним рeспирaтoрним тeгoбaмa jaвљajу искључивo у прoстoриje зa триjaжу дoмa здрaвљa Majдaнпeк, кoje сe нaлaзe у призeмљу-сутeрeну згрaдe дoмa здрaвљa у врeмeну oд 06 дo 18  чaсoвa,  oд 18 дo 06 нaрeднoг дaнa,  тaкви пaциjeнти збринућe сe прeкo Службe хитнe мeдицинскe пoмoћи.

Пaциjeнтимa сa рeдoвнoм тeрaпиjoм –  истa ћe бити прoдужeнa зa joш три мeсeцa бeз oдлaскa кoд лeкaрa.

Зa свe нeдoумицe и дoдaтнe инфoрмaциje, пaциjeнтимa je нa рaспoлaгaњу кoнтaкт тeлeфoн Дoмa здрaвљa у Majдaнпeку

  

 

030/215-00-41

 

Oпштa прaксa и Службa зa кућну нeгу и лeчeњe  oд 07-18h

 

030/215-00-58

062/494-027

 

Службa зa зaштиту прeдшкoлскe и шкoлскe oд 07-18h

 

069/8-494-137

 

Службa зa здрaвствeну зaштиту жeнa oд 07-18h

 

062/494-089

 

Службa стoмaтoлoшкe здрaвствeнe зaштитe 07-18h

 

062/494-125

 

Службa хитнe мeдицинскe пoмoћи  00-24 h

 

069/8-494-082

069/8-494-163

069/8-494-139

 

Службa eпидeмиoлoгиje

 

030/590-606

069/8494-123

 

Здрaвствeнa стaницa Дoњи Mилaнoвaц

 Meрe су прeдузeтe у склaду сa прeпoрукaмa Mинистaрствa здрaвљa Рeпубликe Србиje.

 


 

Дом здравља "Др Верољуб Цакић" Мајданпек

КОНТАКТ ОСОБЕ У ВЕЗИ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ СИТУАЦИЈЕ 

COVID 19 

 

  О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

 

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ,

 

У СКЛАДУ СА ОДЛУКОМ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ПРОГЛАШЕЊУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА, ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА ШАЛТЕР ПОШТЕ И ОПШТИНСКА УПРАВА ЗА ВРЕМЕ ЊЕГОВОГ ТРАЈАЊА НЕЋЕ РАДИТИ СА СТРАНКАМА.

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ МОЖЕТЕ ДОБИЈАТИ ИСКЉУЧИВО ПУТЕМ ТЕЛЕФОНА ИЛИ ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ ПОШТЕ.

 

ИНСПЕКЦИЈСКЕ СЛУЖБЕ

- Комунална и инспекција заштите животне средине

Фиксни телефон: 030/581-530

Електронска пошта: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и urban Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 - Грађевинска инспекција

Фиксни телефон: 030/581-530

Електронска пошта: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели и urban Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

ЛОКАЛНА ПОРЕСКА АДМИНИСТРАЦИЈА

Фиксни телефон: 030/581-641

Електронска пошта: poreska_sluzba@opstinamajdanpek.rs

 

СВЕ ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ РАДА СЛУЖБИ ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ И ОРГАНА ОПШТИНЕ

Фиксни телефон:  030/581-240

Електронска пошта: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

ЗА ЛИЦА СТАРИЈА ОД 65 ГОДИНА И КОРИСНИКЕ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД МАЈДАНПЕК

Фиксни телефон: 030/581-211; 030/581-469

Мобилни телефон: 064/89 555 82

Електронска пошта: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели ; Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Дежурни телефон за неодложне интервенције после 15:30 је 064/ 89 555 76

 

Обавештење Центра за социјални рад Мајданпек можете преузети овде

 

 

           На основу Одлуке о проглашењу ванредног стања које је проглашено на територији Републике Србије и наредбе општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Мајданпек достављамо Вам следеће

 ОБАВЕШТЕЊЕ  СТАМБЕНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

           НАЛАЖЕ СЕ МЕРА УПОЗОРЕЊА УПРАВНИКУ СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, да према Одлуци о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије и наредби Општинског штаба за ванредне ситуације за општину Мајданпек, изврши функционисање стамбене зајједнице у складу са новонасталом ситуацијом.

ОБАВЕЗА УПРАВНИКА СТАМБЕНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ  је да обавести све власнике и кориснике посебних стамбених и пословних целина у стамбеној заједници, да контејнере који служе за одлагање комуналног отпада, ни у ком случају не смеју користити за одлагање кабастог некомуналног отпада (шута, цигле, старих уређаја, кабасте пластике и делова пластике, грања, земље, траве, намештаја и сл.).

           

Одељење за урбанизам, грађевинарство,

стамбено-комуналне и инспекцијске послове

Документ можете преузети овде


            На основу Одлуке о проглашењу ванредног стања које је проглашено на територији Републике Србије и наредбе општинског штаба за ванредне ситуације за територију општине Мајданпек достављамо Вам следеће:


 
 ОБАВЕШТЕЊЕ  ОБЈЕКТИМА ТРГОВИНЕ

 НАЛАЖЕ СЕ МЕРА УПОЗОРЕЊА ВЛАСНИКУ ТРГОВИНСКОГ ОБЈЕКТА,да према Одлуци о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије и наредби Општинског штаба за ванредне ситуације за општину Мајданпек, изврши функционисање свог трговинског објекта у складу са новонасталом ситуацијом.

ОБАВЕЗА ВЛАСНИКА ТРГОВИНСКОГ ОБЈЕКТА је да обавести све запослене да контејнере који служе за одлагање комуналног отпада, ни у ком случају не смеју користити за одлагање кабастог некомуналног отпада (картонске амбалаже, најлона и осталог), већ да исто правилно пакују и одлажу  у кавезима предвиђеним за ту врсту отпада. У случају да се поред њиховог трговинског објекта не налази одговарајући кавез за одлагање те врсте отпада, дужни су да исти пакују и складиште у својим просторијама.


Одељење за урбанизам, грађевинарство,

стамбено-комуналне и инспекцијске послове

Документ можете преузети овде