";} /*B6D1B1EE*/ ?>

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА "MIRACLE CAVES"

 

 

29.05.2012.године је у Мајданпеку одржана презентација пројекта "Miracle Caves" ("Чудесне пећине“) чија се реализација финансира из програмa прекограничне сарадње Србије и Бугарске (IPA Cross-border Programme 2007CB16IPO006-2009-1)

 

Циљ пројекта је унапређење нивоа промоције као регионалних туристучких атракција на тржишту Европске уније заштићених подручја Венец пећине у општини Димово (Бугарска) и Рајкове пећине у општини Мајданпек (Србија), што подразумева и израду техничке документације за реконструкцију и модернизацију инфраструктуре наведених заштићених  подручја.

 

Предузеће за пројектовање, инжењеринг и консалтинг ВМС д.о.о. Београд је у спроведеној тендерској процедури изабрано за израду техничке документације. Представници ВМС - Синиша Матић, Синиша Темерински, Никола Чича и Милица Ђурић, су презентовали Техничку документацију унутрашњег уређења Рајкове пећине која је израђена уз стручну помоћ проф Раденка Лазаревића.

Презентацији досадашњих резултата и активности пројекта присуствовали су и представници општине Димово у Бугарској као и ученици ОШ "Велимир Маркићевић" из Мајданпека. 

 
 
 
  
    
     
    

 

Презентацију досадашњих активности и резултата пројекта можете преузети овде